Tips: Instagram + Whatsapp + Magi => Prion

Delar du bilder med Instagram? Och dessutom Whatsapp? Och varför gör du egentligen både och? Jo, för att ingen app är riktigt 100.

Det bästa med Insta är att det är enkelt att publicera en bild som alla man känner ser och som alla kan kommentera på. Men å andra sidan är det ju lite socialt trubbigt – vad gör man med alla de bilder man inte vill dela till samtliga följare? Tänk alla bilder av typen resa/fest/utekväll/bröllop/internskämt/familjebilder.

Whatsapp däremot – där kan man ju ha olika slingor för olika vänner/tillfällen. Och dessutom kan alla dela i samma tråd. Men å andra sidan saknas möjligheten att kommentera på en bild. Och lite av ”känslan” eftersom det i grunden är en messaging tjänst. Man kan inte heller enkelt bjuda in ett stort antal personer till en grupp utan det blir lätt statiska trådar med ett fåtal.

Men det som främst gör både Instagram och Whatsapp odugliga för att dela bilder är att båda försämrar bildkvaliteten. Du får inte tillgång till själva bilden utan till en mindre kopia.

prion

Framtidens sätt att dela bilder (fast nu)

Möt Prion. Prion gör det som ni redan misstänkt – gör att man kan ha flera olika trådar för olika grupper och events men i känslan som Insta har. Och det går att spara ner alla bilder i originalkvalitet. Men går dessutom längre – varje bild kan hashtaggas så att den samtidigt kan delas i flera trådar. Ett helt nytt sätt att tänka på bilddelning helt enkelt. (Kom ihåg var ni hörde det först :))