FORTSÄTT MED ORDERN

Dina enheter

MÄRKE

Apple

Samsung

Huawei

INFO

VI UPPSKATTAR ATT BETALA

X kr

Tyvärr kan vi inte erbjuda någon ersättning för modeller som inte är något av våra valbara alternativ under Märke. Om du trots det vill återvinna din telefon utan ersättningsanspråk tar vi gärna emot din enhet och ser till att den återvinningen sker på ett miljövänligt sätt. Jag vill återvinna min telefon

DINA ENHETER

Modell Variant Slitage Operatörslåst? Pris
Du har inga produkter i din varukorg

UPPGIFTER

Jag godkänner Integritetspolicyn
Completed order placeholder

TACK FÖR DIN ORDER!

En orderbekräftelse med instruktioner för hur du ska göra nu har skickats till din e-post adress: [email protected]


Steg 1 av 4

FAQ

FRÅGOR & SVAR

Pantaluren.se är det enklaste sättet att sälja sin gamla telefon eller elktronik, kort sagt att "panta luren".
I hela Sverige. Av säkerhetsskäl skickar vi inte svarspostkuvert annat än till din folkbokföringsadress.
Det vadderade kuvertet du får hem är förfrankerat som rekommenderat brev. Det innebär att det inte kostar dig något att lämna in det hos ett postombud som rekommenderat - och då är det försäkrat och spårbart hela vägen fram till oss! Du kan även lägga det direkt i brevlådan och då fungerar det precis som med all vanlig post - det kommer förmodligen fram. Skulle det däremot komma bort i postgången har vi ingen möjlighet att spåra försändelsen och den är inte heller försäkrad. Telefonen är då förlorad och vi kan inte ersätta den. (Som tur är har det inte hänt än).
Ja. Spara allt innehåll, tex bilder och kontakter, som du vill ha kvar. Radera allt innehåll och nollställ telefonen. Har du en iPhone gör du det via allmänt-inställningar-nollställ-radera allt innehåll och alla inställningar. Om ni inte gjort det innan ni skickar in telefonen så raderar vi allt innehåll och installerar om operativsystemet i telefonen åt er så fort vi tagit emot enheten. Men vi drar då av 50 kronor från er tänkta ersättning. Tänk även på att ta ut simkortet.
Vi gör en registerkontroll mot operatörernas internationella IMEI-databas och vi har ett mycket tätt samarbete med polisen för att söka efter, anmäla och lämna över stulna telefoner.
Ja, förmodligen. Hittar du själv en köpare och inte använder någon frakttjänst kan du nog ibland få mer betalt för din telefon. Idén med att använda Pantaluren är att det är superenkelt och samtidigt bra betalt. Är du ute efter att få bäst betalt, får du nog som vanligt göra allt själv ;)
Ja faktiskt. Helt säkert. Ingen kan nämligen ta ut pengar med hjälp av ditt bankkontonummer – bara sätta in pengar. Med andra ord; det är oändligt mycket säkrare att ta emot pengar på ett bankkontonummer än att betala med kort (som ju under rätt omständigheter såklart är väldigt säkert det också).
Det beror på skick och modell. Vi försöker först och främst att hitta en köpare för hela telefonen. Om det inte går försöker vi hitta en köpare för delar av telefonen och i sista hand försöker få vi en materialåtervinnare att ta hand om den.
Ja. Vår verksamhet bygger på förtroende och att våra nöjda kunder tipsar nya kunder. Om telefonen inte skulle ha de egenskaper du har angett hör vi av oss med ett nytt prisförslag. Om du inte accepterar vårt nya prisförslag, returnerar vi telefonen mot postförskott (199kr).
Vi jobbar på det. Alla gamla telefoner är inte värda att betala frakt för, men vi jobbar på en lösning för att kunna ta emot fler produkter än vi kan idag.
Nej. En privatperson som säljer personliga tillgångar behöver inte deklarera försäljningen om den inte överstiger 50.000 kr. Och så bra betalt får du troligen inte.
Av olika skäl. Klarna kan man inte få betalt med som privatperson, bara betala med. Swish erbjuder bara tjänster mellan privatpersoner. Tjänster som Klarna, Payson etc kräver konton vilket bara en ganska liten del av våra kunder har. Kontonummer å andra sidan är lika säkert och något som alla har. Men vi utvecklar ständigt siten så kom gärna med idéer och förslag!
Kontakta kundtjänst på kund (at) pantaluren.se
Modell och minne: För att veta säkert kan du ta fram telefonens IMEI nummer (slå *#06# så kommer det fram) och sedan ange det på http://www.imei.info. Där får du fram modell och minne. iPhone 4S skiljs också lätt från iPhone 4 genom att 4S har ett svart band/streck ovanför volymknapparna som iPhone 4 saknar. Operatörslåsning: Om du inte har köpt telefonen olåst från början eller köpt en upplåsningskod från din operatör så är den låst. Så lite förenklat; är man osäker - så är telefonen låst. Är du inte helt säker så gör det inget, men priset du fått av oss kan komma ändras om telefonen är en annan än den du angett. På en Samsung står modellens namn på batteriet. GT-I9100P = Galaxy S II; GT-I9300 och GT-I9305 = Galaxy S III; GT-I9500, GT-I950 och GT-I9506 = Galaxy S IV
Ja självklart! Vi återvinner alla typer av mobiler (men kan inte betala för alla). Skicka den till FHR Parts AB, Vanadisvägen 2, 0 tr. 113 46 Stockholm så återvinner vi den åt dig.
Vi använder alltid Apples egna raderingsprocedur – aldrig 3:e parts program eller andra särlösningar. När vi raderat din iPhone (det första som sker i vår process) är det lättare att råna en internetbank än att få tag på din data (256 bitars AES). Maila oss gärna om du vill veta mer tekniska specifikationer om raderingen.
Nej, vi raderar telefonen åt dig så du måste inte. MEN, om du har en iPhone med iOS7 eller senare så måste du göra det själv.

Såhär gör du:
1. Gå in i Inställningar>Allmänt> Nollställ>Radera allt innehåll och inst. Ange ditt Apple ID och lösenord.
2. Om du glömt göra detta ovan kan du fortfarande göra det på distans (om du använder Hitta min iPhone) genom att gå in på icloud.com/find
Vi tar emot amerikanska produkter så länge de använder de svenska banden och teknikerna. Med andra ord tar vi inte emot CDMA-produkter eller produktvarianter som inte använder de svenska LTE-banden.
Är enheten inte borttagen och du vill ha tillbaka enheten får du betala 199 kronor när du hämtar ut den. (Självkostnad för frakt).
Accepterar du inte vår värdering kommer vi skicka tillbaka telefon(erna) via försäkrat brev mot en kostnad om 199 kronor.
Har vi inte fått något svar inom 90 dagar efter värderingen återvinns din telefon på ett miljövänligt sätt och går då inte att få någon ersättning för. Det går då heller inte att få tillbaka telefonen.
Vi gör alla utbetalningar på fredagar.

VÄRDERA DINA ENHETER

Genom att gå igenom vår värderare så kan vi ge dig ett uppskattat värde på vad vi skulle kunna betala ut till dig. Det är inget bindade att kolla värdet på sina enheter och du kan avbryta närsomhelst.


Section divider

KONTAKTA OSS

Kontakta oss via formuläret så återkommer vi till dig. Det kan gälla allt från hjälp med tjänsten, åsikter om värdering, eller partnersamarbeten.

Något gick fel med ditt meddelande!

Var noga med att alla fält är i fyllda och att du stavat rätt på din e-post.
Ditt meddelande har skickats!

Tack för ditt meddelande, vi återkommer till dig inom 48 timmar.